• 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Nojevo meso

Nojevo meso je zaradi svoje prehranske in kulinarične vrednosti dodana vrednost za uporabnika. Primerno je praktično za vsakogar. Je alternativa vsem, ki morajo še dodatno skrbeti za vnos uravnotežene in organizmu prijazne prehrane. Tako je primerno za vse, ki se jim svetuje1:

Uživanje živil z manj maščobami.

Prehrana bogata z beljakovinami.

Omejen vnos natrija.

Uporabljati zunanji vir železa.

Nojevo meso je kakovostna, okusna, mehka in sočna vrsta mesa. Po videzu je temno rdeče barve. Združuje lastnosti perutnine in govedine.

Nojevo meso ločimo na več kosev, med katerimi so najbolj priljubljeni in poznani nojev fan file, nojev file, nojev steak in takoimenovana nojeva pečenka. Razvrščamo jih glede na strukturo mesa in namen uporabe. Stegno je predel, kjer je količinsko največ mesa in vključuje praktično vse omenjene kose.

Jedilnik lahko popestrijo okusen nojev vrat, jetra, želodec in srce. Ne glede na izbrani kos, le pravilno pripravljeno nojevo meso ohrani svojo kakovost, zagotavlja prehransko vrednost in kulinarični užitek, ter razvaja še tako zahtevnega gurmana. Priprava pa je hitra in enostavna.

6 glavnih prehranskih in kulinaričnih dejstev o nojevem mesu1:

Kakovostna, okusna, sočna in mehka vrsta mesa.

Majhna vsebnost maščob (od 0,7 % do 2 %).

Energijska vrednost le 114 kcal / 100 g.

Vir železa (3 mg / 100 g).

Vsebuje samo 43 mg natrija / 100 g.

Visoka vsebnost beljakovin (okrog 26 %).

Podajanje vrednosti na 100 g se nanaša na 100 g nojevega mesa.

Pot do predpakiranega nojevega mesa, rejnega centra MODRI VRAT d.o.o., in naprej do uporabnika je skladna z najvišjimi standardi reje in skrbi za živali, sledljivosti mesa, vsem postopkom proizvodnje mesa (zakol, razsek, hlajenje, pakiranje skladiščenje,..) in distribucijske hladne verige. Zakol, razsek, hlajenje in pakiranje se vršijo v odobrenem živilskem obratu (Proizvodnja mesa Anton Krek, s.p., SI 1025).

Sveže meso je vakuumsko pakirano in brez dodatkov (konzervansov, barvil, ojačevalcev arome, začimb, drugo). Opremljeno je skladno z zakonskimi zahtevami za označevanje mesa.

Mikrobiološke in kemijske analize izvaja Inštitut za varno hrano, krmo in okolje, Veterinarska fakulteta, Univerza v Ljubljani. Številka akreditacije LP-021.

Reference:
1. Kistner C. et al. Strauße Zucht, Haltung und Vermarktung. E.U. Verlag Eugen Ulmer. Stuttgart 2003. ISBN 3-8001-4587-1.

Vrhunsko nojevo meso iz farme MODRI VRAT - Nojev zrezek

Vrhunsko nojevo meso iz farme MODRI VRAT - Nojev file  

Cenik

Vaša želena količina nojevega mesa lahko zaradi velikosti posameznih kosov dobljenih pri razseku rahlo odstopa. Minimalna teža posameznega kosa je približno 500 g. Natančna količina bo del za vas pripravljene ponudbe. Poskrbeli smo, da so z nojevega mesa odstranjene membrane, zato so kosi gladkega izgleda in v celoti uporabni.

 Kos nojevega mesa   Veljavna cena/500g (EUR) 
Nojev file 24,15
Nojev steak 21,70
Nojeva pečenka 18,75
Koščki nojevega mesa (za ragu) 16,55
Mleto nojevo meso 17,25
Nojev vrat 5,50
 Drobovina   Veljavna cena/500g (EUR) 
Nojevo srce 5,50
Nojeva jetra 5,50

Cene so izražene v evrih in vključujejo 9,5 % davek na dodano vrednost. Cene se lahko spreminjajo in ne vključujejo stroškov dostave ali pošiljanja.

Kliknite tu za naročilo.

Razvajajte svoje brbončice in naročite svoj najljubši kos nojevega mesa
Na osnovi naročila bomo za vas pripravili ponudbo, ki vam jo pošljemo po elektronski pošti.

Polja označena z zvezdico so obvezna.
Prosimo vnesite vaše ime.
Vnesite vaš e-poštni naslov.
Vnesite številko vašega stacionarnega ali mobilnega telefona.
Vnesite vaš naslov.
Vaša poštna številka.
Vnesite vaš kraj.
Kosi mesa in drobovine
Količina