fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Nojev steak »à la carte«


Nojev steak »à la carte« by Luka Gmajner in Marko Magajne

Sestavine (za 4 osebe):
800 g nojevega steaka (4 x 200 g)

Priprava
Dobro zorjen steak popečemo do stopnje zapečenosti »medium« (1 minuta na eni in 1 minuta na drugi strani, nato postopek ponovimo).

Preberite več

Priprava nojevega mesa

Priprava nojevega mesa je enostavna in hitra. Pa vendar, le pravilno pripravljeno meso ohrani svojo kakovost in prehransko vrednost, zagotavlja kulinarični užitek, ter je dodana vrednost.

Nekaj splošnih nasvetov za pravilno pripravo nojevega mesa:1, 5, 6

Termična obdelava na visoki temperaturi se odsvetuje.

 

Nojevo meso ni primerno za pečenje na visoki temperaturi (nad 100 °C). Na površini namreč nastane lepa rjava skorja v barvi pečenke in značilen okus (reakcija Maillard). A pozor! Mesni sokovi iztečejo. Tako pripravljeno meso je suho in žilavo. Praktično ni užitno.

Preberite več